
Kad se Miha i Dančo prime kuhače, osvajaju nagrade...
Na subotnjem natjecanju u kuhanju jela od krumpira u sklopu Festivala krumpira u Belici, naš je objektiv ulovio dvojac koji se očito ne libi uhvatiti kuhače – Ivicu Mihalica i Danijela Sršana.
S osmijehom “od milijun dolara” pozirali su kao pravi profesionalci, no nije poanta bila u fotogeničnosti.
U prvi plan stavit ćemo njihovo jelo koje je osvojilo žiri sastavljen od Sandre Herman, Tihomira Barbaša i Nikole Kotura. I to ne bilo kakvom nagradom – već posebnom, izvanrednom nagradom za najinovativnije jelo od krumpira.

Krumpirići i pljeskavica?
Što su to dečki smiksali? Spiralno narezani krumpir, poznatiji kao swirl, pržen do savršene hrskavosti, zatim krumpirov čips – naravno također od beličkog krumpira – i, za kraj, popečak od povrća i krumpira koji je izgledom zbunio mnoge. Na prvu, činilo se da je riječ o pravoj pravcatoj pljeskavici!
No, kad je žiri zagrizao, bilo je jasno – osim što je jelo izgledalo atraktivno, bilo je i izvrsnog okusa. Spoj inovacije, hrabrosti i domaćih namirnica bio je dovoljan da se Ivica i Danijel popnu na pobjedničko postolje.
p.s. Bravo, momci – osmijeh i kuhača u ruci savršen su recept da i supruge doma budu zadovoljne.






