
Na sajmu u Čakovcu sreli smo bračni par Vrhar iz Domašinca - kupovali su šljive za domaći pekmez koji obožavaju njihova djeca
Ugodno jutro na sajmu u Čakovcu proveli smo u obilaženju štandova, provjeri cijena, ali i kupovini – polako pripremamo zimnicu, što povrće, što ukusne voćne slatke namaze, pekmeze i marmelade.
Hrana ima najbolji okus kada ju spremiš sam, ali još bolji kada je uzgojiš sam (što je danas pravi luksuz).
Sve za djecu
U moru posjetitelja i štandova ugledali smo nasmijani bračni par Vrhar iz Domašinca – Severinu i Ivicu. Nosili su pune sanduke domaćih šljiva.
Severinu i Ivicu Vrhar, naime, poznajemo otprije jer smo pisali o njihovom životu posvećenom djeci – vlastitoj biološkoj, ali i onoj udomljenoj.
I upravo su za svoje šestero djece krenuli u nabavu domaćih šljiva. “Naša djeca vole domaći slatki pekmez od šljiva i zato smo odlučili napraviti ga sami. Naravno, svi će pomagati u pravljenju pekmeza”, otkrili su nam Severina i Ivica.

Poželjeli smo im puno sreće i svatko je pošao dalje svojim poslom. Ipak, dali su nam ideju… pohitali smo do prvog prodavača iz Donjeg Mihaljevca, a kasnije i do OPG-a iz Štrigove te smo i sami nabavili sanduk šljiva za ukusni domaći pekmez. Zima će biti slatka.








