HUMOR I GASTRONOMIJA

DOBRAVSKI KOTLIĆ Ivan Harandi – daleki rođak iranskog šeika kuhao gulaš u D. Dubravi?

Na Dobravskom kotliću 11 ekipa natjecalo se u pripremi najboljeg gulaša, a u jednoj je kuhao i Ivan Harandi

Na popularnoj gastromanifestaciji Dobravski kotlić, održanoj danas u Donjoj Dubravi, okupilo se 11 ekipa željnih kuhače, luka i prestiža – jer titula kuhara najboljeg gulaša ipak nije mala stvar u ovim krajevima.

Dok su se mirisi dinstanog luka širili zrakom, a gulaši krčkali u kotlićima, pozornost nam je privukla jedna zanimljiva kulinarska ekipa.

Dvojica muškaraca u zelenim majicama neumorno su miješala svoj kotlić, a ispostavilo se da su to Željko Igrec i Ivan Harandi iz Kuglačkog kluba Dubravčan. Osim kulinarskog entuzijazma, odisali su i osebujnim humorom.

Tajni sastojak i porijeklo prezimena

U ležernom razgovoru otkrili su nam da imaju jedan tajni začin zbog kojeg njihov gulaš “ima ono nešto”. Ne žele otkriti koji je to, ali dali su trag: “Rimuje se s riječju Afrika.” Zaključke prepuštamo čitateljima.

Saznali smo i da su luk i češnjak domaći – dolaze iz Donjeg Mihaljevca, iz vrta Ivana Harandija. No pravi začin ovog susreta nije bio ni paprika, ni sol – već priča o prezimenu.

Na naše pitanje o podrijetlu njegova prezimena, Harandi je spremno odgovorio: “Da se moje prezime piše s y, bilo bi mađarsko. Ali piše se s i – i to je iransko prezime. Prezime Harandi nose šeici u Iranu! Možda sam neki daljnji rođak iranskog plemstva.

Na to se uključio i Željko Igrec, s osmijehom od uha do uha: “Ja pak nisam iranskog podrijetla, ja sam samo pomoćnik šeika Harandija u kuhanju gulaša.”

Bilo da se radi o šali ili istini, pošalice Ivana Harandija i Željka Igreca dobro su nas nasmijale, ali i odlično začinile gulaš.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije