
Umirovljeni policajac i hrvatski branitelj Siniša Antolašić iz Vratišinca također je od ranih jutarnjih sati na nogama kako bi pripremio najukusniji bograč od najkvalitetnijeg mesa
Siniša se ovoga puta povukao u skrovitije mjesto kako bi prostor same Hvidre prepustio KUU Seljačka sloga Nedelišće. No njemu ne nedostaje dobrog raspoloženja u kojemu je od ranih jutarnjih sati uz svoje prijatelje, Slavka i Josipa koji su mu glavni asistenti u pripremi bograča.
„Ovo je naše prijateljsko okupljanje na kojemu će nas biti oko četrdesetak. To nam je ujedno i naše veće okupljanje nakon berbe grožđa kod Josipa Zadravca iz Svetog Urbana. Doći će naši berači i prijatelji, otkriva nam Siniša.“
Siniša kuha u japankama i za njega nema zime. Uz fini miris tu je i dobro vino za nazdraviti kao bi prvomajsko veselje bilo u punom jeku. I dok svi većinom preferiraju grah, Siniša se odlučio za, kako kaže, bolju varijantu.
„ Ja sam navek kontra i baš zato kuham bograč. Malo jelena, srne i junetina i što ćeš bolje, s osmjehom će.“
U dobrom društvu Siniša će nastaviti svoje ugodno druženje sa članovima Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, a na kraju dana će se i vratiti u svoju najdražu kućicu HVIDRE.











