
Slučajni susret Filipa Hozjaka i Mateja Vidovića na sajmu u Čakovcu pokazao se sudbonosnim
Prošlog smo tjedna proveli lijep i sunčani dan na čakovečkom sajmu s poznatim međimurskim pjevačem Filipom Hozjakom. Od brojnih tema, razgovarali smo i o njegovoj ljubavi prema kuhanju zahtjevnih jela koja trebaju malo više vremena da se pripreme.
“Volim peku, odojak, variva, čobanac, fileke, kotlovinu, kelj, varivo, fiš… što se duže peče ili kuha, to bolje. Nema bolje stvari od toga. Volim jela za koja je potrebno vrijeme i oko kojih se skuplja društvo”, rekao nam je tom prilikom jedan od 4 Tenora.
Kako smo taman bili kod ugostiteljskog objekta na Sajmištu, a u zraku se osjećao miris pečenog odojka, Hozjak se kod konobarice raspitivao može li se porcija ponijeti doma i je li još ostalo?
Konobarica nam je rekla kako mora provjeriti i tragom je nestala dok smo mi nastavili pričati, a posjetitelji su i dalje prolazili kraj našeg stola s vrećicama i kutijama punima ukusnih i mirisnih porcija.
Hozjak je u jednom trenutku sam odlučio otići do šanka jer se konobarica se nije vratila s odgovorom. Vratio se razočaran, nema više odojka. “Nema veze, drugi put.”
Nastavili smo šetati sajmom i u jednom trenutku do Filipa Hozjaka je prišao glazbeni kolega – Matej Vidović iz Tamburaškog sastava Vragolani.
Ovaj Šenkovčanin na sajmu je prodavao svu opremu potrebnu za, vidi slučajnosti, pečenje odojka ili pak vola na ražnju, za peke, za roštilje, kotlovine i kotliće.
Međimurski tenor, a očito i sladokusac, bio je očaran. A pao je i dogovor – sati pjevanja za popust na peku ili ražanj. No jednom kada će obojica imati vremena.
Iako nije potrefio pravo vrijeme za porciju odojka, možda će Filip Hozjak uskoro vrtjeti odojak na ražnju kod kuće.