slasni kolačići

OBITELJSKI RECEPT Medenjaci Ivanke Nađ prava su senzacija-priprema je brza i jednostavna, a okus fantastičan!

U domu Ivanke Nađ u Vulariji sve miriše po svježim kolačićima, a trenutno su u izradi slasni medenjaci

Priprema i izrada tradicionalnih medenjaka u punom je jeku, a Ivanka nam je otkrila omiljeni recept koji oduševljava brojne sladokusce. Moramo priznati kako smo ga isprobali i sami ostali oduševljeni jednostavnom pripremom i odličnim okusom.

-Recept za medenjake naslijedila sam od mame, a prilično je jednostavan pa ga radim zajedno s djecom, jedanaestogodišnjom Reom i devetogodišnjim Noom, kaže Ivanka uz osmijeh dok vješto oblikuje kolačiće.

Ovaj recept nije samo obiteljsko blago već i internetska senzacija, što potvrđuju mnogobrojni komentari oduševljenih korisnika na društvenim mrežama.

Sve je počelo prije nekoliko godina, dok je Ivanka bila trudnica. -Za Božić sam odlučila peći medenjake i objavila sam sliku na Facebook grupi ‘Kaj danas kuhate’. Tada nisam ni slutila koliko će recept postati popularan – prisjeća se Ivanka.

Od tada, njezini medenjaci postali su nezaobilazan dio božićne tradicije u mnogim domovima.

-Ljudi su mi se počeli javljati s povratnim informacijama i dijeliti svoje uspjehe s mojim receptom. Svake godine, uoči Božića, označavaju me na objavama i traže recept. To mi je najveća nagrada – dodaje.

Ivanka je svojim receptom, koji dijeli i s nama, unijela toplinu i slatkoću u brojne živote, a njezini medenjaci postali su odličan odabir za blagdanski stol.

MEDENJACI

1 kg mekog brašna

16 dkg margarina

30 dkg meda (trećina flašice)

40 dkg šećera

2 cijela jaja

2 male žličice pune sode bikarbone

1 vrećica mljevenog cimeta

10 žlica hladne vode

Priprema:

Miksajte jaja i šećer, dodajte margarin, potom ostale sastojke i sve dobro izmijesite. Ostavite stajati dva sata, a zatim slažite malene kuglice. Najbolje je namastiti ruke kako se ne bi lijepile za prste.

Preporuča se ostaviti razmak između medenjaka jer se malo spljošte prilikom pečenja. Peći na 180 stupnjeva, dok lagano ne poprime smeđu boju. U slast!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije