BIVŠI NOGOMETAŠ

NOGOMETNA LEGENDA Drago Vabec danas slavi svoj 73. rođendan

Čestitamo legendi koja je svojim zalaganjem i strašću za igrom postala simbol međimurskog nogometa

Drago Vabec, rođen 26. listopada 1950., legendarni je hrvatski nogometaš koji je proslavio ime Međimurja na nogometnim terenima diljem Hrvatske i šire.

Ovaj prodorni napadač poznat je po svojim brzim probojima, vrhunskom centaršutu, te moćnim i preciznim udarcima. Još kao mladić pokazao je izuzetan talent, pa se nogometno školovao u NK Sloga Čakovec, gdje je igrao od 1966. do 1968. godine.

Vrhunac svoje karijere doživio je u Dinamu Zagreb, za koji je nastupao od 1968. do 1979. godine i ponovno 1984. godine. Tijekom tih godina postao je jedan od najvažnijih igrača Dinama, s ukupno 529 odigranih utakmica i 183 postignuta pogotka, što ga svrstava na peto mjesto na ljestvici najistaknutijih igrača kluba svih vremena. Osvojio je Kup maršala Tita u sezoni 1968./69., čime je stekao posebno mjesto u srcima navijača.

Nakon bogate igračke karijere, Vabec se posvetio trenerskom poslu. Vodio je nekoliko klubova, uključujući Slogu Čakovec, VIKO Omladinac Novo Selo Rok, NK Stubicu, Daruvar, Križevce, Vrbovec, Slunj, i Jasku. Nedavno je prihvatio izazov vođenja trećeligaša NK Međimurje, gdje svoja dugogodišnja iskustva prenosi na nove generacije igrača.

Drago Vabec danas slavi svoj 73. rođendan, a ovim putem čestitamo legendi koja je svojim zalaganjem i strašću za igrom postala simbol međimurskog nogometa i nadahnuće mnogima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije