ŠTRIGOVA

KAKO SE NEKADA BRALO Ivana i Nenad Golenko težake na ručnoj berbi kukuruza počastili roštiljem i živom glazbom

Ivana i Nenad Golenko danas su priredili pravu feštu uz ručno branje kukuruza

Danas su na imanju OPG-a Pešta u Robadju gazdarica Ivana i gazda Nenad Golenko odlučili oživjeti staru tradiciju i organizirati ručnu berbu kukuruza.

Okupljena je vesela družina prijatelja i rodbine koja se vratila jednostavnijim vremenima kada su ruke, volja i zajedništvo bili ključ uspjeha. Iako je za jedan dio polja kukuruza uskočio kombajn, jaki timski duh vodio je okupljene koji su kasnije rukom čistili klipove od “luščinja”. Djeca su se tome posebno radovala.

Ivana i Nenad, oboje strastveni ljubitelji prirode i starih običaja, za sve su okupljene pripremili i roštilj, a vrijedne je radnike u stopu pratila odlična glazbena pratnja.

„Htjela sam da naša djeca i posjetitelji osjete što znači brati kukuruz onako kako su to nekada radili naši preci,“ rekla je Ivana.

Ivana, koja je nedavno na izboru najuzornije seoske žene osvojila visoko mjesto druge pratilje, pomagače, odnosno težake obradovala je i domaćim tradicionalnim kolačima. Nadamo se da će ovakvih događaja biti više.

Tko zna, za par godina će možda ručna bratva kukuruza biti jedna od atrakcija i aktivnosti za sve veći broj turista koji posjećuju Međimurje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije