PRELOG

JELENA ŠKODA Od voljene profesorice u Srednjoj školi Prelog do doktorice znanosti na Sveučilištu Sjever!

Jelena Škoda, rođena Čakovčanka sa suprugom Željkom i dvjema kćerkama, Brunom i Karlom, živi u Prelogu

Diplomirala je hrvatski i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a već petnaest godina radi kao profesorica u Srednjoj školi Prelog. No, nedavno je postigla još veći uspjeh – doktorirala je na Sveučilištu Sjever, na temu ‘Primjena transmedijskog pripovijedanja u razvoju komunikacijske jezične kompetencije’ pri čemu je istražila inovativnu metodu poučavanja stranih jezika.

Inovativna uporaba digitalnih medija u obrazovanju

Istražila je poučavanje stranih jezika metodom koja se temelji na zakonitostima transmedijskih narativa – u popularnoj kulturi to su djela poput Harry Pottera ili Igre prijestolja –i ispitala na koji način se učenici srednjih škola uključuju u recepciju i participaciju transmedijskih narativa te pospješuje li kreirana metoda njihov angažman u nastavi i razvoj komunikacijske jezične kompetencije na stranom jeziku.

-Rezultate svog istraživanja planiram primijeniti u nastavi engleskog jezika,- istaknula je Jelena koja je iznimno zadovoljna studijem, posebno dinamičnom atmosferom naročito otvorenom prema akademskom napretku doktoranata i inovacijama u znanstveno-istraživačkom radu.

Podrška obitelji

Dodala je kako je dugo razmišljala o poslijediplomskom studiju, a kada je Sveučilište Sjever pokrenulo inovativan studij Medija i komunikacija, nije dvojila ni trenutka.

-Dok je s poslovne i znanstvene strane moja motivacija ležala u izučavanju novih oblika pismenosti i primjeni digitalnih medija u obrazovanju, privatno je ključnu ulogu imao suprug Željko koji me potaknuo da upišem poslijediplomski studij. -objašnjava Jelena.

S obzirom na izazove balansiranja privatnih i poslovnih obaveza, ističe podršku obitelji – Uskladiti sve obaveze kao mama dviju djevojčica definitivno je bilo izazovno, no moram naglasiti da nisam bila sama u tome. Moja obitelj bila je ogroman oslonac. Suprug, bake i djedovi su uvijek bili spremni uskočiti kad god je trebalo, što je omogućilo da balansiramo sve te izazove zajedno. Zato smatram da je moj uspjeh ujedno i uspjeh svih nas. Dugoročno nadam se da sam kćerima bila primjer i da bez obzira koju karijeru odaberu jednog dana da će uvijek željeti raditi na sebi i razvijati se.

Svečana promocija doktora znanosti održana je prošlog petka, 11. listopada, u Koprivnici, u dvorani Domoljub, gdje su se uz Jelenu i njezine najbliže okupili i profesori sa Sveučilišta Sjever te kolege s poslijediplomskog studija.

Kreativna i poticajna radna atmosfera

Kao profesorica u Srednjoj školi Prelog, koja se ističe inovativnošću i uključenošću u brojne međunarodne projekte, Jelena se nada uspješnoj primjeni novih znanja.

– Kolege se učestalo profesionalno usavršavaju i prate suvremene trendove u poučavanju, što naravno, potiče i pozdravlja ravnatelj škole Tomislav Gregur. Zato se nadam da ću uspješno implementirati nova znanja u obrazovni proces -zaključila je Jelena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije