Međimurje navija

IZBOR U TIJEKU Hoće li Ivana Golenko iz Štrigove postati najuzornija hrvatska seoska žena?

Svi iz Međimurja navijamo za našu Ivanu i želimo joj puno sreće na ovom važnom događaju! Sretno, Ivana!

Danas, 12. listopada, u Benkovcu se održava izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, izbor koji je 2021. godine osvojila Međimurka Mateja Vranović iz Gardinovca. Ove godine čast Međimurske županije ponosno nosi Ivana Golenko iz Robadja kraj Štrigove, o kojoj smo već nekoliko puta pisali.

Ivana je vlasnica OPG-a Pešta, gdje uzgaja domaće povrće na tradicionalan način, a uz to se bavi i uzgojem kokoši te proizvodnjom domaćih jaja koje koristi u pripremi tjestenine i kolača. Na njezinom imanju, zajedno s mužem, proizvode se sokovi i razni nusproizvodi od voća i bilja. Kao majka dvoje djece – tinejdžerice i vrtićarca – Ivana uspješno balansira između obiteljskih obaveza i poslovnih izazova. Uskoro će otvoriti i vlastitu trgovinu tjesteninom i domaćim proizvodima u Štrigovi, uz ugostiteljski objekt s domaćim jelima.

Dok se natjecanje odvija, Ivana se javlja s mjesta događaja i dijeli s nama uzbudljive fotografije s izložbenog stola, gdje predstavlja svoje domaće, tradicionalne međimurske proizvode. Njezina obitelj ponosna je na nju i pruža joj podršku tijekom cijelog natjecanja.

“Pripreme su bile intenzivne, ali sve se isplatilo,” javlja nam Ivana. “Već sam se upoznala s drugim natjecateljicama i dijelim svoje proizvode s posjetiteljima. Ovo je odlična prilika za predstavljanje Međimurja i naših domaćih vrijednosti.”

Maja Zelenić, koja je Ivanu prijavila za ovaj izbor, komentirala je: “Zadovoljstvo mi je vidjeti kako Ivana predstavlja naše Međimurje. Njezina predanost i ljubav prema radu doista su inspirativni.”

Izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu organizira Udruga Uzorne hrvatske seoske žene, a pomno ga prati i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Svi iz Međimurja navijamo za našu Ivanu i želimo joj puno sreće na ovom važnom događaju! Sretno, Ivana!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije