MEDENA SLASTICA

ZDRAVLJE U SLATKIM DOZAMA Olga Vinko iz Murskog Središća peče najfinije medenjake

Najmanji izložbeni stol na Bakinim kolačima, ali i najslađi, pripadao je Olgi Vinko iz Murskog Središća

Najmanji izložbeni stol, odmah kod ulaza u atrij Starog grada u Čakovcu, na manifestaciji Bakini kolači koja se održala 28. rujna, imala je Olga Vinko iz Murskog Središća.

Iako najmanji, njezin stol je bio najslađi, ali i najzdraviji. Naime obitelj Vinko bavi se pčelarstvom već 40 godina, a suprug Mladen već je treća generacija pčelara u obitelji.

Slatki mekani oblačići

Olga Vinko je za manifestaciju Bakini kolači pripremila domaće medenjake koje smo i probali. Moramo priznati da smo se ugodno iznenadili – nisu nimalo imali okus poput onih tvrdih proštenjskih. “Medenjaci koji se prodaju kod licitara i koji se rade po staroj recepturi moraju odstajati nekoliko dana kako bi se mogli jesti, jer su prilično tvrdi. Ja u svoje medenjake stavljam brašno, maslac, jaja, šećer, sodu bikarbonu, cimet i najvažniji sastojak – med od kestena. Ako se stavi drugi med ili pak više šećera kao zamjena, okus neće biti tako dobar i lagan”, otkrila nam je Olga.

Ova zdrava slastica savršena je za opuštanje uz topli čaj ili kuhano vino za vrijeme hladnih jesenskih i zimskih večeri.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije