omiljeno voće

MANDARINE U PRELOGU Đurđica Sačer donosi jesenske okuse uz osmijeh i toplu riječ

Centar Preloga odnedavno je bogatiji za prve jesenske mandarine, sočne i svježe, pristigle ravno iz doline Neretve

No, te mandarine nisu samo ukusan podsjetnik na dolazak jeseni, već i prilika za susret s uvijek vedrom Đurđicom Sačer, prodavačicom koja osmijehom dočekuje svakog kupca.

Đurđica, koja je svoj cijeli radni vijek provela u radu s ljudima, dobro je poznata sugrađanima. Mnogi zastanu tek da prozbore koju riječ, a usput i kupe ponešto iz njene jesenske ponude. Po struci je prodavačica, radila je kao servirka u MTČ-u, ali i u nekadašnjoj Vami, poznatoj preloškoj trgovini.

Sada, iako već deset godina u mirovini, Đurđica nije zaboravila svoj poziv. Već drugu sezonu za redom u kućici u samom centru grada prodaje sezonsko voće i razne ukusne domaće proizvode.

-U proljeće prodajemo jagode, ljeti lubenice, a u jesen je ponuda najbogatija. Osim sočnih mandarina, tu su i smokve, a uskoro stižu i naranče, klementine, limuni, te gusti svježi sokovi od citrusa. Uskoro ćemo imati i domaće maslinovo ulje – kaže nam Đurđica.

Mnogi je pitaju odakle joj energija i volja za rad s ljudima, s obzirom da je u mirovini. No, Đurđica, sa svojim prepoznatljivim osmijehom, odgovara – Cijeli život radim s ljudima i još uvijek mi je lijepo svaki dan izmijeniti koju riječ. Nije mi teško, uživam u tome.

Pakiranje mandarina od 3 kilograma, za koje i sami možemo potvrditi kako su sočne i svježe možete kupiti za 5 eura, dok je kilogram smokvi 12 eura, a pola kilograma 6 eura. Voće možete kupiti svakim danom osim nedjelje od 9 do 18 sati, a u kad je u Prelogu pijac, u utorak i subotu, već od 8 sati ujutro.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije