DEKANOVEC

FOTO Radost djece u crkvi: Misa u Dekanovcu obasjana prisustvom Paule i Marina

Danas je u župi Svih Svetih Dekanovec održana sveta misa povodom zaziva Duha Svetoga za početak nove školske godine

Na samoj su se misi okupili župljani, djeca i njihovi učitelji. Brojna su djeca sudjelovala u misnom slavlju pjesmom dok su na malu Paulu i Marina brižno pazili njihovi roditelji.

Ponekad se brinemo da će naši najmanji smetati drugima ili da zbog njih nećemo moći biti koncentrirani na sv. misi. Upravo danas, Paula Vargek i Marin Levačić dokazali su da to nije tako.

Prekrasno odjeveni i odmoreni došli su na svetu misu sa svojim roditeljima. Mirno su pratili, no nakon podužeg trajanja svete mise pokazali su da je možda ipak vrijeme da se misa privodi kraju.

Tako je Paula pri završetku skakutala sa svojom igračkom, a Marin, pošto je prenizak pa se nije mogao popeti za ambon i čitati, odlučio je postati na trenutak zvonar te zvonjavom obilježiti kraj.

Svojim su prisutnošću unijeli radost u prostor oko oltara i izazvali brojne osmjehe ne licu svih prisutnih. Živi, hrabri i samopouzdani kretali su se u crkvi uz budno oko svojih roditelja koji su osjetili da je prisustvovanje na misi s malim djetetom svojevrsna roditeljska žrtva.

Obiteljski odlazak na sv. misu može biti izazov, ali Bog obilno blagoslivlja one koji mu donesu najmanje među nama. Tako je to bilo i danas u Dekanovcu, imajući na umu da je i kratkotrajni nedjeljni posjet crkvi vrijedan roditeljske žrtve jer unosi nadu i radost među sve prisutne.

„Jer takvih je kraljevstvo nebesko!“ (Mt 19,14)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije