ZANIMACIJA U BETONU

DONJI HRAŠĆAN Tanja Baranašić zamijenila ured za miješalicu i postala majstorica u betonskoj umjetnosti

Koliko se god uvjeravali u suprotno, većina ljudi poslove još uvijek dijeli na muške i ženske

Za mnoge će tako proizvodnja cvijeća još dugo biti posao namijenjen ženama, a bacanje cementa u miješalicu asocirati isključivo na muškarce.

No upravo toga se posla u Međimurju primila žena i to nakon godina rada u uredu.

Hladno i kišovito jutro, miješalica, lopata, cement, a jedini radnik, žena – Tanja Baranašić iz Donjeg Hrašćana. Neupućene bi ovaj prizor naveo na pomisao da je život nimalo ne mazi. Ali istina je drukčija. Nije više željela raditi administrativne poslove u jednoj čakovečkoj tvrtki, dala je otkaz i počela izrađivati dekorativno kamenje te skulpture od betona, piše HRT.

– Ispočetka im je svima bilo malo čudno. Fizički posao, pa kako si se odlučila na to, pa to se puno radi. Ja mislim da se sve po svuda puno radi, ali kada radiš za sebe, ništa nije teško, naglasila je Tanja Baranašić, Donji Hrašćan. 

Njezina poslovna odluka iznenadila je članove obitelji, posebno supruga i sina. Tanja nam kaže da se prvotni šok ubrzo pretvorio u njihovu veliku podršku. I ne samo njihovu.

– To je željela, da bude sama svoj majstor i baš je zadovoljna, a ako je ona, onda smo i mi. Baš nam je lijepo, rekla je Marija Babić, Tanjina majka. 

U Tanjinu kreativnost i uspjeh od početka vjeruje i kuma Draženka.

– To je posao obično za muškarce. Teško je to. Njoj se treba diviti, to su ipak teške stvari, treba to dizati, govori Draženka Hatlak, Tanjina kuma, piše HRT.

Tanja je u svojoj radionici uvijek našminkana.

– A to je neki moj stil vjerojatno, a to jer ako je miješalica ne znači da treba biti zapušten. To mi je jutarnja rutina, smije se Tanja. 

Otkako su kiše donijele jesen, najtraženije su figure gljiva, bundeva, ježeva, žaba, vjeverica. A Tanja Baranašić redovito obnavlja i zalihe navijačkih psića. Jer sezona pobjeda traje cijelu godinu.  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije