BRAVO, DORA

SRETNO Preložanka Dora Rašan jedina iz Hrvatske sudjeluje na prestižnom natjecanju mladih znanstvenika u Poljskoj

Dora Rašan iz Preloga doktorantica je Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, a ujedno i jedina predstavnica Hrvatske na prestižnom međunarodnom natjecanju mladih znanstvenika koje se održava u Katowicama, u Poljskoj

Ovo natjecanje, pod nazivom EUTalentOn, organizira i financira Europska komisija, a posvećeno je mladim znanstvenicima koji svoje ideje i projekte izlažu drugim mladim znanstvenicima u posebno osmišljenoj areni.

Ove je godine prijavljeno čak 1276 kandidata iz 38 zemalja, no nakon rigoroznog procesa selekcije koji je počeo u travnju, Dora se našla među 108 pozvanih na finalno natjecanje, kao jedina predstavnica iz Hrvatske.

Njen tim, koji čine znanstvenici iz Italije, Gruzije i Turske – Alessia Torboli, Elifnaz Unay, Giorgi Chkheidzek i tehnička pomoćnica Anna Robak, izlagat će projekt posvećen obnovi i zaštiti oceana i voda.

Finalno natjecanje u Katowicama traje od 9. do 14. rujna 2024., a najbolji timovi bit će nagrađeni prestižnim nagradama koje će dodijeliti ocjenjivački sud. Također, sudionici će imati priliku osvojiti EUTalentOn Community Award, nagradu koju dodjeljuju sami natjecatelji.

Dora i njen tim spremno ulaze u završni krug natjecanja, a iz Hrvatske im šaljemo puno sreće i podrške!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije