PROČELNICA GRADA ČAKOVCA

LEGENDARNA PROČELNICA Dragica Kemeter proslavila 65. rođendan i odlazak u mirovinu

Želimo joj puno zdravlja i mira u mirovini te kvalitetnog druženja s obitelji i prijateljima!

Žena je to za koju bi se reklo da je godinama bila sinonim lokalne samouprave Grada Čakovca, budući da je rad u Gradu Čakovcu obilježio njezinu karijeru. Dragica Kemeter danas je umirovljenica koja je najveći dio svog radnog vijeka provela kao pročelnica upravnog odjela za upravu Grada Čakovca.

Na nedavno održanoj svečanosti u Čaroliji u Slakovcu, proslavila je 65. rođendan u krugu pedesetak najbližih prijatelja, bivših kolega iz međimurske ali i drugih županija, vijećnika Grada Čakovca, ali i svojih bivših gradonačelnika s kojima je radila.

Rođena je 04.09.1959. godine, završila Prvu osnovnu školu u Čakovcu, nakon toga Gimnaziju Josip Slavenski, a 1984. godine Pravni fakultet u Zagrebu. Magisterij znanosti iz područja javne uprave obranila je 2007. godine.

Prvo radno mjesto bilo joj je u Čateksu, nakon toga u Centru za socijalnu skrb u Čakovcu, te ju je uskoro pozvala na rad u gradsku upravu tadašnja gradonačelnica Grada Čakovca Marija Ružić, u vrijeme kada je gradska uprava imala zaposleno svega sedmero djelatnika. Zadaća Dragice Kemeter bilo je popisivanje i stvaranje imovine Grada Čakovca te je vodila prvi imovinsko-pravni odjel u gradskoj upravi.

Za vrijeme gradonačelnika Aleksandra Makovca stvaranje gradske imovine se nastavilo, a za vrijeme gradonačelnika Branka Šalamona preuzela je funkciju tajnice Grada Čakovca nakon čega ju je Šalamon imenovao pročelnicom upravnog odjela za upravu na kojem radnom mjestu je ostala do odlaska u mirovinu.

Tijekom rada u čakovečkoj gradskoj upravi upisala je posliljediplomski studij javne uprave na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje joj je bilo ponuđeno mjesto asistenta na katedri za javnu upravu ali je ipak odabrala ostati raditi u gradu Čakovcu. Godine 2009. izdala je knjigu Komunalne djelatnosti kojoj je bio urednik sadašnji dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc. Ivan Koprić, a koja je postala udžbenikom studenata javne uprave. Tijekom godina održavala je predavanja u organizaciji Udruge gradova te je održala stotine predavanja diljem Hrvatske – edukacije gradskih vijećnika i stručna predavanja na temu lokalne samouprave. U ime Udruge gradova sudjelovala je i u radu saborskih odbora. Napisala je desetke stručnih članaka za Informator, stručni pravni časopis Republike Hrvatske, te držala niz stručnih predavanja i radionice.

Pisala je i stručne članke za RRIF, za časopis Hrvatska javna uprava, držala predavanja na Institutu za javnu upravu i za Zakladu Friedrich Ebert u Zagrebu. Posljednjih godinu dana i dalje svaki mjesec drži predavanja s različitih područja lokalne samouprave. Tijekom više izbornih ciklusa predavala je biračkim odborima o izbornom sustavu ovisno o vrsti izbora. Na Međimurskom veleučilištu osmislila je silabus za četiri predmeta te ih predavala. Godine 2010. postala je član suradnik Akademije pravnih znanosti Hrvatske.

Osim bogate pravne karijere, Dragica je majka dviju kćeri, Karle i Katarine, i supruga umirovljenog inženjera medicinske radiologije Branka Kemetera. U njihovom domu uvijek je veselo i zabavno, jer svi članovi obitelji vole glazbu i ples, pa se tamo često održavaju glazbene večeri uz gitaru ili klavir s prijateljima. Najpoznatija pročelnica gradske uprave Grada Čakovca privatno je, kao što je bila i poslovno, vrlo aktivna žena, koja svaki dan redovito vježba te održava i svoje tijelo i duh uvijek pozitivnim i vedrim.

Želimo joj puno zdravlja i mira u mirovini te kvalitetnog druženja s obitelji i prijateljima!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije