SVE SE DA!

INSPIRATIVNA PRIČA IZ SITNICA Klaudio Horvat (23) uspješno gradi bolji život unatoč svim izazovima

Iz romskog naselja Sitnice, koje je dio Grada Mursko Središće, dolazi jedna iznimno inspirativna priča koja pokazuje kako upornost, trud i predanost mogu nadvladati sve prepreke

Klaudio Horvat (23), mladić koji je odrastao u ovom naselju, suočavao se s brojnim izazovima i predrasudama koje često prate pripadnike romske zajednice.

Ipak, Klaudio je svojom ustrajnošću uspio izgraditi bolji život za sebe i svoju obitelj, rušeći stereotipe i postajući uzor mnogima.

Klaudio je obrazovanje započeo u Graditeljskoj školi u Čakovcu, gdje je završio trogodišnji program za zidara. No, njegova želja za učenjem i napredovanjem nije tu stala. Klaudio je dodatno završio dva tečaja – za kuhara i konobara – čime je pokazao svoju svestranost i volju za stjecanjem novih vještina u različitim područjima.

Danas Klaudio radi kao industrijski mehaničar, a njegova karijera odvela ga je daleko od Sitnica, doslovno po cijelom svijetu. “Trenutno se nalazim u Kaselu u Njemačkoj, gdje radim u autoindustriji,” kaže Klaudio, koji već dvije godine radi u inozemstvu.

Ovaj posao nije bez izazova, osobito kada je riječ o odvajanju od obitelji, no Klaudio se trudi ostati povezan sa suprugom i dvoje djece, vraćajući se kući jednom mjesečno kako bi proveo dragocjeno vrijeme s njima.

“Nije lako, ali treba se boriti,” poručuje Klaudio, čija priča nadahnjuje sve koji vjeruju u snagu ustrajnosti i predanosti. Unatoč predrasudama i stereotipima s kojima se suočavao, Klaudio Horvat svojim je primjerom pokazao da marljiv rad, obrazovanje i posvećenost ciljevima mogu donijeti uspjeh i ispunjenje.

Njegova priča služi kao poticaj svima koji se bore s preprekama, pokazujući da su odlučnost i trud ključni za izgradnju boljeg života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije