GORNJI HRAŠĆAN

MARLJIVE RUKE Darinka Štampar iz Gornjeg Hrašćana – predana domarica Doma kulture

Na sam Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Darinka Štampar imala je pune ruke posla na svom „radnom mjestu“

Iako u mirovini, stalno je u pokretu te svojom gostoljubivošću dočekuje goste u Domu kulture Gornji Hrašćan.

Darinka se brine i za čistoću doma ali i za posluživanje. U prostoru u kojemu sada radi nekada je bila dvorana za druženje i ples, ali i kino u kojemu su se mladi družili i upoznavali. Darinka je čak čistila ovaj dom devedesetih kada su u njemu prespavali rezervisti.

„ Kak ostavim, tak volim i najti “, kaže nam Darinka .

Iako je već jedanaest godina sama, jer joj je suprug Zdravko preminuo, živi sa kćeri i zetom u Gornjem Hrašćanu.

Njezin je očuh, Pintarić Franjo, radio u rudniku. Putovao je biciklom iz Gornjeg Hrašćana u Mursko Središće. Drugog načina odlaska na posao,kaže nam Darinka, tada nije bilo. U Murskom Središću mu je podignut i spomenik. Iako joj je bio očuh, prisjeća ga se kao dobrog oca koji ju je odgojio, othranio i kako kaže oženio.

Darinka se prisjetila i vremena komunizma, u kojemu je i rođena.

„Bilo je to prekrasno vrijeme, išli smo na izlete u Kumrovec i stalno nešto pjevali. Sve se je moglo raditi, popravljati, podizati kuće.“

Osim brige o Domu kulture, velika su joj radost i unuci Nikola i Mateo. Voli razgovarati sa ljudima iz svoga mjesta, no danas je bila iznimno radosna susrevši svoga prijatelja iz mladosti, Josipa iz Pušćina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije