belica je vrtić ograjeni

DOBRO JUTRO, HRVATSKA Beličani predstavili tradiciju Međimurja cijeloj Hrvatskoj

Članovi Kulturno-umjetničkog društva (KUD) Belica sjajno su predstavili svoju općinu i Međimurje u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ na Hrvatskoj radio televiziji (HRT1)

Oduševili su gledatelje diljem Hrvatske svojim izvanrednim nastupom, prikazujući bogatu tradiciju, običaje i kulturu svojega kraja. Već prvom izvedbom tamburaša, autorskom pjesmom ‘Belica je vrtić ograjeni‘ – solist Karlo Čeh uveo je sve prisutne djelatnike HRT-a te gledatelje u život Belice.

KUD Belica donio je u studio i dašak prošlih vremena kroz vjerni prikaz običaja žetve. Prikaz njihovih raskošnih, ali i svakodnevnih radničkih nošnji, ples i pjesma oživjeli su duh međimurskih sela, a svaka izvedba bila je prožeta energijom i emocijom, što je publika na malih ekranima zasigurno s oduševljenjem pratila. Kroz svoj nastup, članovi KUD-a pokazali su koliko je važno očuvati i prenositi naslijeđe i na nove generacije.

Osim toga, gledatelji su imali priliku upoznati i bogatu gastronomsku ponudu Belice. Članice Udruge žena Belica predstavile su tradicionalna jela, i slatka i slana, koja su mamila svojom autentičnošću i okusima. Neizostavna je bila i fina kapljica, domaće vino i poznata međimurska žganica, koja je upotpunila cjelokupno predstavljanje.

Načelnik Općine Belica, Zvonimir Taradi uz predsjednika KUD-a Belica, Petra Janušića, ponosno je predstavio svoj kraj, ističući važnost očuvanja tradicije i promocije lokalne zajednice na nacionalnoj razini. Njegove riječi, zajedno s nastupom KUD-a i članica Udruge žena, pokazale su koliko bogata i živopisna može biti baština jednog malog mjesta u srcu Međimurja.

Ovaj nastup zasigurno je ostavio dubok dojam na sve gledatelje, a Belčani su se još jednom dokazali kao pravi čuvari kulturne baštine svojega kraja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije