OPĆINA NEDELIŠĆE

MACINEC Marija Pufek: Imam 72 godine, ali biciklom bez problema potegnem od Macinca do Belice

Pri otvaranju izložbe o dugogodišnjem radu Udruge Maxenca iz Macinca na samom nas je ulazu vedro i s osmijehom na licu pozdravila gospođa Marija Pufek

Pri otvaranju izložbe o dugogodišnjem radu Udruge Maxenca iz Macinca koju su na noge postavile njezine članice i članovi, na samom nas je ulazu vedro i s osmijehom na licu pozdravila gospođa Marija Pufek, umirovljenica od 72 godine koja se, kako je sama rekla, ponosi činjenicom što je najstarija članica Udruge.

Biciklom do Belice

Marija, umirovljena čistačica, za svoje je godine vrlo aktivna, sudjeluje u aktivnostima udruge, pjeva u zboru, a kad ima vremena sjedne na bicikl i biciklira od Macinca čak do Belice.

“Ja sam biciklistica i živim zdravo. Srijedom volim biciklirati do Čakovca i onda se s prijateljima naći na sajmu. Sjednemo na piće, popričamo, proveselimo se. Ljepše mi se voziti na biciklu, nego u auto. Sporije je, mogu razgledati lijepo uređene kuće, parkove, vidjeti što se sadilo na poljima… Uživam u tome. A u Belicu bicikliram iz ‘usluge’, kad me mještani zamole da dostavim nešto, poput kurira”, kaže Marija.

Kreativna duša

“Volim cvijeće, to je moja strast, i kada vidim da netko ima nešto lijepo posađeno oko kuće, zamolim ih za par cvjetova. Tako je bilo i sada, prije izložbe. Ja sam ukrasila cvijećem ovu dvoranu i stolove”, ponosno nam je ispričala Marija. I zaista, svatko tko je posjetio izložbu, divio se cvijeću i aranžmanima. Kreativna duša vrlo aktivne Marije Pufek nema granice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije