Ksenija Kocijan iz Gornjeg Kuršanca isprobala je i sama recept za ovu finu juhu
Ksenija inače radi u Austriji, ali svaki slobodan trenutak koristi kako bi isprobala neki novi recept
Velika je gurmanica i obožava kuhati. Donosimo recept pa dok još imate domaćih rajčica slobodno isprobate.
Sastojci:
5 većih rajčica narezati na četvrtine
2-3 glave luka ( ja sam stavila i žuti i ljubičasti) narezati na četvrtine
2 režnja češnjaka
Sol i papar i vrhnje za kuhanje
Maslinovo ili suncokretovo ulje
Svježi bosiljak
Priprema:
Narezane rajčice, luk i češnjak staviti na papir za pečenje. Malo posoliti i blago politi uljem. Staviti na pečenje na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta dok ne omekša. Nakon toga izblendati sve skupa s malo svježeg bosiljka u blenderu. Zakuhati u posudi s malo vrhnja za kuhanje i jos začiniti po želji.