donosimo recept

JUHA OD RAJČICA Ksenija Kocijan iz Gornjeg Kuršanca je velika gurmanica i obožava kuhati

Ksenija Kocijan iz Gornjeg Kuršanca isprobala je i sama recept za ovu finu juhu

Ksenija inače radi u Austriji, ali svaki slobodan trenutak koristi kako bi isprobala neki novi recept

Velika je gurmanica i obožava kuhati. Donosimo recept pa dok još imate domaćih rajčica slobodno isprobate.

Sastojci:

5 većih rajčica narezati na četvrtine


2-3 glave luka ( ja sam stavila i žuti i ljubičasti) narezati na četvrtine


2 režnja češnjaka


Sol i papar i vrhnje za kuhanje


Maslinovo ili suncokretovo ulje


Svježi bosiljak

Priprema:

Narezane rajčice, luk i češnjak staviti na papir za pečenje. Malo posoliti i blago politi uljem. Staviti na pečenje na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta dok ne omekša. Nakon toga izblendati sve skupa s malo svježeg bosiljka u blenderu. Zakuhati u posudi s malo vrhnja za kuhanje i jos začiniti po želji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije