cvjetna oaza

MALA SUBOTICA Kreativna Davorka Marčec autorica je šarenog kutka koji ostavlja bez daha

Putnik namjernik koji se zatekne u uskoj ulici nasuprot zgradi željezničkog kolodvora u Maloj Subotici ugledat će neočekivani prizor

Uz samu cestu, kao odličan kontrast sivilu kolodvorske zgrade koja pamti i bolje dane, prije nekoliko je godina niknuo šareni kutak – cvjetnjak čija je autorica i vlasnica Davorka Marčec.

Davorka, inače rodom iz Nedelišća, sa suprugom Krešimirom Sermekom, rođenim Beličancem, zaposlenim u Hrvatskim željeznicama, živi na katu zgrade kolodvora. Oduvijek, kaže, obožava cvijeće pa ju formiranje cvjetnjaka za nju bilo logičan slijed stvari. Surfinije, različite vrste pelargonija, ruže, čuvar kuće tek su dio asortimana u Davorkinom cvjetnom raju koji dodatno uljepšavaju i mali vrtni patuljci.


– Kad sam počela uređivati ovaj prostor, prolaznici, kako sam čula, su mislili da otvaramo kafić. Inače radim u Haixu, a sad sam na godišnjem pa uživam uz cvijeće, rekla nam je Davorka. Uz cvjetnjak je par postavio i klupu za odmor te priručnu kućicu što je vjerojatno bio razlog za pomisao da će Mala Subotica dobiti novi ugostiteljski objekt.


– Cvjetnjak je i svojevrsno natjecanje između mene i supruga. Natječemo se čije će cvijeće bolje uspjeti. On se pritom drži provjerenih vrsta, dok ja volim raznovrsnost. Na kraju je pobjeda uvijek moja, uz smiješak otkriva naša sugovornica.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3615

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije