ŽENE U POLJOPRIVREDI

UDRUGA ORAČA Katarina Pokrivač mlado je srce Udruge orača Međimurske županije

Katarina Pokrivač, tajnica Udruge orača Međimurske županije, vješto je rukovodila natjecanjem u kojem su svi natjecatelji bili muškarci

Na 20. županijskom natjecanju u oranju, koje se održalo 27. srpnja u Goričanu, odmah je bilo jasno tko je glavna šefica – Katarina Pokrivač (25), tajnica Udruge orača Međimurske županije, vješto je rukovodila natjecanjem u kojem su svi natjecatelji bili muškarci.

Oduševljeni njezinim elanom i znanjem, prišli smo joj i upitali odakle dolazi takvo zanimanje za oranje i poljoprivredu.

Ljubav koja traje od ranog djetinjstva

“Moj tata, Stjepan Pokrivač, predsjednik je Udruge orača. Kada sam imala osam godina, u Gardinovcu se održavalo jedno od prvih natjecanja u oranju u Međimurskoj županiji i moj tata me nije imao kome ostaviti na čuvanje. Poveo me u Gardinovec među traktoriste i od onda sam svake godine pratila tatu na natjecanja”, rekla nam je Katarina koja je prije četiri godine postala i tajnica Udruge.

“Zahtjevna je to aktivnost, nije isplativa, mnogim ljudima nije zanimljiva, no meni je to ljubav”, povjerila nam se Katarina koja za udrugu piše i sve projekte te vodi financije. Uz to što je organizirala 20. županijsko natjecanje u oranju, Katarina je na vlastitu inicijativu i uz pomoć Ministarstva poljoprivrede prije dvije godine položila ispit za suca u oranju, tako da je bila glavna sutkinja natjecanja.

Rad u Njemačkoj, oranje u Hrvatskoj

Iako je po struci inženjer prometa, poljoprivreda joj je hobi. “U Hrvatskoj nisam mogla pronaći odgovarajući posao i od ove godine radim u Njemačkoj, no jednog ću se dana vratiti. Volim svoju struku, ali volim i svoje orače”, zaključila je Katarina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije