DONJA DUBRAVA

MARKO KARLOCI Ikona međimurskog dramskog amaterizma i dugogodišnji mjesni bubnjar Donje Dubrave

Dvojimo da pri spomenu imena 73- godišnjeg Marka Karolicija mnogi Donjođimurci kao i ljubitelji dramskog amaterizma Međimurje i šire neće znati o kome je riječ

Potonji će reći kako im je čast poznavati ikonu međimurskih dramskih pozornica koji je kao takav zajedno sa svojom glumačkom ekipom KUD-a ” Seljačka sloga” svrstavao ekipu, a i sebe ne mali broj puta na državnu razinu, ističu iz Općine Donja Dubrava.

Marko će teško nabrojiti sve prestižne nagrade kojima se u glumi ovjenčao. No, Dobravčani će ga znati kao “radio stanicu na kotačima” gdje je kao mjesni bubnjar najbrže širio vijesti, obavijesti i druge novice njihovoga mjesta.

Radio je to obilazeći biciklom tridesetak i više mjesnih postaja na kojima bi “deklamirao” njemu na svojstveni način sve ono što se je ticalo Dobravčana. Stoga u obrazloženju općinske PLAKETE koju je dobio povodom Dana općine D. Dubrava stoji:” Za dugogodišnju promidžbu Donje Dubrave kroz KUD „Seljačka sloga“ Donja Dubrava i aktivno bubnjarstvo punih 30 godina.”

Zacijelo su u Općini smatrali da će mu zaslužena nagrada pripasti kada se jednoga dana umirovi u aktivnostima koje su mu bile “sve”.

– Poznajući ga, držimo da bi to još dugo čekali jer Marko u glumi neće još u mirovinu, a bubaj je objesio o klin, zaključili su.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije