ODLAZAK U MIROVINU

SVETI MARTIN NA MURI Dirljiv oproštaj od kolega- učiteljice Marije i domara Zlatka

Dobar duh svetomartinske osnovne škole, domar Zlatko Goričanec te vrijedna učiteljica Marija Hergotić otišli su u zasluženu mirovinu

Zlatko Goričanec je kao domar radio 32 godine, od 1992., a učiteljica Marija Hergotić je u školi radila od 1986., punih 38 godina, prvo kao učiteljica njemačkog jezika, a potom kao učiteljica razredne nastave.

Povodom umirovljenja održan je prigodan oproštaj u holu škole, a na radu i trudu dosadašnjim djelatnicima je zahvalila ravnateljica škole Petra Novinščak. Kako je istaknula, Marija Hergotić je znala prepoznati nadarene učenike i potaknuti ih da dosegnu svoj puni potencijal, a s velikom empatijom radila je i s onima kojima je trebala dodatna pomoć.


– Generacije učenika pamtit će vas kao učiteljicu koja je znala kako inspirirati, motivirati i podržavati, istaknula je ravnateljica. Emotivan je bio oproštaj i od domara Zlatka:


– Teško da ti se možemo obratiti samo s riječju kolega jer si za sve nas bio puno više od toga. Ni riječ domar ili ložač, kako smo te znali oslovljavati, nisu niti približno dovoljne da bi opisale naš odnos s tobom. Ti si svima nama, pa i većini roditelja, bio Zlatkec, dobri duh škole, prijatelj, poručila je ravnateljica. Kolegama je dodala da ih i dalje očekuju i na povremenim jutarnjim kavama u zbornici.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3612

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije