Osoba koju ćete uvijek sresti na svim manifestacijama u Donjem Vidovcu, ali i u okolnim mjestima, je Alen Vadas – poznat i pod pomalo opasnim nadimkom Trova
Iako nadimak nije uobičajen za ljubitelja kulinarstva, odnosno kuhara, Alen kaže da je nastao zbog spleta nesretnih okolnosti.
– Radio sam u kuhinji jednog hotelskog restorana u Čakovcu u kojem je u to vrijeme boravila talijanska reprezentacija. Trenirali su na stadionu Mladost i hranili se u našem restoranu. Jedne večeri su odlučili otići na hamburgere u grad te su si otrovali želuce. Odmah su krenule špekulacije o poveznici trovanja i mene kao kuhara pa su me prozvali Trovač. Taj nadimak me prati i danas, no od moje kuhače i hrane nitko ne strepi, otvoren je Alen na kojeg smo i u nekoliko proteklih vikenda ponovo naišli za kuharskim stolom.
Bilo da se radi o ribljim specijalitetima, roštilju, kotlovini ili pak gulašu, bograču, u Alenova umijeća se nitko ne miješa, već se trljaju ruke u nestrpljivom iščekivanju završetka jela.
Naš ga je objektiv ovog puta uhvatio u pripremi jela za sudionike dječjih ljetnih igara u Donjem Vidovcu, a kako kaže i Alen, sretna djeca su sita djeca.
*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3611