DOBITNICI DECANTERA

SANJA I STANKO KOVAČ Ponosni smo na naš pušipel

Ovih dana stigli su rezultati prestižnog svjetskog ocjenjivanja vina Decanter. U Međimurje je stiglo 29 medalja - jedno zlato, 13 srebra i 15 bronci

Jedino zlato osvojila je štrigovska vinarija St. Jerome koja je dobila 95 bodova za Prestige traminac. No priča dana, uz veliku vinariju i ostale renomirane proizvođače, svakako je jedan mali OPG iz Prekope.

On nosi ime Stanka Kovača koji je sa suprugom Sanjom, koja je položila za sommeliera, proširio očeve vinograde.

Ovo im je prva godina što imaju brendirani pušipel i odmah su za Pušipel classic u Londonu dobili 93 boda (srebro), što je najviša ocjena u Međimurju nakon spomenutog traminca! Uz to, za Chardonnay su dobili broncu (88).

– Isplatio nam se sav rad i trud, ponosni smo na naš pušipel. Već 20 godina proizvodimo vino, ali se nismo natjecali. Lani smo prvi put bili na Urbanovu, a ovo je prvi put da šaljemo na Decanter. I naš je iznenadio pušipel, što je tako dobro ispao. A opet, kažu da je vino iz starih vinograda bolje – kažu.

Šipon od kojeg je proizveden je iz vinograda starog 20 godina, nije riječ o novim klonskim nasadima pušipela. Ovo je bilo prvi put da su ga brendirali kao pušipel jer dosad je bio “samo” dio mješavine za gemišt. I neka nitko ne zamjeri, znajući da je zlato na Decanteru inače veliko zlato, pogledali smo koliko je taj isti Kovačev pušipel dobio bodova na nedavnom Međunarodnom ocjenjivanju vina Štrigova 2024. Naši su mu kušači dodijelili 83 boda i srebro, dakle 10 bodova manje. Što reći…

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3610

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije