SRETNO U RIMU!

MACINEC – GORNJI MIHALJEVEC Mladi župnik Mislav Mikac ide u Rim, tko će ga naslijediti?

Mislav Mikac okrenuo je novu stranicu i odlazi na studij kanonskog prava

– Odlazi nam župnik, Mislav Mikac ide u Rim! Tko će ga naslijediti? – pronio se ovih dana ozbiljan glas “macinskom i mihalovskom farom”.

Provjerili smo informaciju na pouzdanom mjestu, kod Mislava Mikaca. Potvrdio nam je kako je ovo točno.

– Tako je, idem studirati kanonsko pravo u Rim. Ne znam još točan datum, ali odlazim tamo negdje polovicom ili krajem srpnja. Bilo mi je prelijepo ovdje među vrijednim i pitomim ljudima. Jako mi je drago što sam ovdje mogao provesti tri godine, to je bilo lijepo iskustvo – kazao nam župnik Mislav Mikac.

Podsjetimo, nakon Ivana Vugrinčića prije tri je godine postao župnikom u Gornjem Mihaljevcu. No potom je, u nedostatku kadrova, nakon odlaska Stjepana Markušića prije dvije godine preuzeo i susjednu župu Macinec.
Nije to bila mala stvar, voditi dvije župe, a on mlad i naočit – danas mu je tek 31 godina. No riješio je probleme i nadvladao sva iskušenja. I jezičnu barijeru je brzo svladao. Iz početka se kristalno jasno čulo da je rodom preko Drave, iz Imbriovca Jalžabetskog. No danas već “dere” solidan međimurski.

Skrasio se tako u Macincu i Gornjem Mihaljevcu. No, služiti treba i drugdje, razmišlja Mislav Mikac naglas i okreće novu stranicu u svojoj službi.

‘Stvarno ne znam’

– Gornji Mihaljevec je bilo moje prvo samostalno župničko mjesto. Prethodno sam završio Katoličko-bogoslovni fakultet. Poslijediplomski studij kanonskog prava na koji sad idem pak je specijalizacija iz crkvenog prava. Traje tri godine. Što ću poslije? Sve je moguće, i ponovni rad u župi i ured – kaže nam u oproštajnom razgovoru prije puta koji završava u Rimu.

Naravno, naveliko se raspravlja o tome tko će ga naslijediti i hoće li opet biti riječ o jednom župniku za dvije župe. Kao izgledan kandidat za Macinec spominje se nedelišćanski kapelan Andrija Botković. No on bi s druge strane silno nedostajao župniku Ivanu Hercegu u Nedelišću, važnoj i velikoj župi u koju je upravo i stigao kako bi sredio neke stvari. Mislav Mikac kaže kako on ne zna tko dolazi nakon njega.

– Ljudi mi ne vjeruju kad kažem da ne znam tko će doći. Evo stvarno ne znam, a i da znam svakako to ne bih smio reći – kaže. Zna se tko odlučuje, biskup, i njegova će biti zadnja.

A Mislavu Mikacu nek je sretan put za Rim!

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3610

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije