odlična ideja!

PUTUJUĆI KAMEN Mateja Balent je pronašla malo umjetničko djelo koje će krenuti dalje u svijet

U današnjem svijetu koji simbolizira brzi tempo i tehnologija, povremeno se dogodi da nas jedan mali, gotovo zaboravljen čin podsjeti na ljepotu jednostavnosti i povezanosti među ljudima

Upravo takvu priču sa svog ljetovanja donosi naša suradnica Mateja Balent iz Draškovca.

Riječ je o ‘putujućem kamenu’ – ideji koja se širi među putnicima kao podsjetnik na dijeljenje male umjetnosti na neočekivanim mjestima diljem svijeta.

Mateja je oslikani kamen pronašla na stijeni uz more. -Kamen se vraća sa mnom u Draškovec, a kada krenem na biciklističku rutu, ponijet ću ga sa sobom. – objašnjava nam Mateja. Jer, naime, osim što je vrsna fotografkinja, Mateja se i strastveno bavi biciklizmom te prelazi pozamašne rute i ne sumnjamo kako će kamen novo odredište pronaći na atraktivnoj lokaciji.

‘Putujući kamen’ možete napraviti i sami. Koncept je jednostavan: odaberete kamen, običan ili neobičan, oslikate ga ili mu dodate svoj osobni pečat, te ga zatim ostavite na nekoj atraktivnoj lokaciji gdje ga netko drugi može pronaći i ponijeti dalje.

-Također, postoji i grupa na društvenim mrežama u kojoj možete upisati broj koji se nalazi na poleđini kamena, dodate i sliku te da ga šaljete dalje na putovanje. – dodaje Mateja.

Ova simpatična priča nas podsjeća da umjetnost može biti svugdje, te da povezanost možemo graditi i kroz najmanje, ali najznačajnije geste.

S nestrpljenjem očekujemo što će Mateja odabrati kao idealnu destinaciju za njezin kamen, s koje će nastaviti svoj put u svijet, možda čak i dalje od naših domaćih obala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije