POPRAVLJA BANKINU UZ CESTU

ŠTRIGOVA Vratio se Edo i uzeo lopatu u ruke!

Bio je početak 2023. godine kad smo u Štrigovi naišli na zanimljiv prizor

Obitelj i prijatelji su na originalan način, u blizini njegove kuće, proslavili 60. rođendan Edvarda Rojka. Postavili su lutku u radnom odijelu na motociklu, nalijepili njegovu fotografiju i dodali znak 60.

Njega nije bilo jer je još radio u inozemstvu, no došao je i taj dan, Edvard Rojko, svima znan kao Edo, vratio se kući. Naišli smo na njega slučajno u trenucima dok je samoincijativno popravljao općinsku cestu!

– Trideset godina sam radio u Austriji. Sad imam 18 mjeseci prijelaznog razdoblja prije mirovine u koju idem početkom iduće godine. Sačuvao sam onaj znak “60”, u garaži je! Inače, radio sam s grederom, fino planiranje, zato mi sad i ide s lopatom! – smijao se gospodin Rojko dok je popravljao bankinu.

Živi nešto podalje, uz brijeg. Tih dana u pogonu su bila oba općinska traktora s priključcima. Stjepan Pozderec imao je onaj s utovarivačem, a Ivica Filipović onaj na kojem je između ostalog i ralica. Ugovorni partner Općine dovezao je materijal iza doma kulture te su ga razvozili i krpali sve što je pokrpati trebalo.

Nije mu teško

– Riječ je o zapuni koja je dovezena iz kamenoloma u Ljubeščici. Puna je vapnenca i jako se stvrdne, za razliku od običnog šljunka – kaže komunalni redar Pozderec koji je do Rojka dovezao nekih pet “kibli” materijala.

Istovario ga je, a Rojko ga je dalje razmjestio na mjestu gdje treba biti bankina, a nakon kiša otvorio se dubok jarak.

– Moramo se brinuti za svoje puteve i nije mi teško. Kad se malo posuši, nabit ću sve starim nabijačem koji imam. To se moralo hitno popraviti jer da naiđe kamion uništio bi i asfalt i betonske elemente – pojasnio nam je.

Doznali smo kako je upravo on i nazvao općinsku upravu i prijavio problem.

U Općini su oduševljeni inicijativom mještanina koji je dojavio problem, zatražio da dovezu materijal i potom sam uzeo lopatu u ruke.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3609

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije