NAJBOLJI KOLAČI

SLATKA KONKURENCIJA Međimurskom tartu Zlatke Vinković nitko nije mogao odoljeti

U nedjelju se u Murskom Središću održavalo najslađe natjecanje - ono u pečenju proštenjskih kolača

U nedjelju se u Murskom Središću održavalo najslađe natjecanje – ono u pečenju proštenjskih kolača. Na nekoliko štandova na Šetnici svete Barbare vrijedne “sokačice” izložile su svoje kolače s nadom da će osvojiti vrijedno prvo mjesto.

Ocjenjivački žiri u sastavu Božice Hanc Rendarić, Gordane Kovačić i Jasminke Levačić zaista je imao teški zadatak ispred sebe, no gradonačelnik Dražen Srpak vješto ih je vodio kroz masu znatiželjnika željnih degustacije izloženih slastičarskih kreacija.

Domaći kolači na moderan način

Tako se Tanja Franjo iz Hlapičine predstavila s ljetnim iznenađenjem, vizualnim savršenstvom, osvježavajućim ljetnim kolačem od borovnica. Martina Štumberger iz Murskog Središća pripremila je zagorske štrukle s heljdinim brašnom i oduševila žiri zdravijom verzijom ovog ukusnog tradicionalnog jela.

Mateja Panić iz Križovca pripremila je tradicionalnu međimursku gibanicu, a žiri je pohvalio savršeno poklapanje okusa svih njezinih slojeva. Njezina kolegica na štandu, Kristina Vinković iz Križovca spremila je pak najsočniju kukuruznu zlevanku s bademima.

Vizualno najupečatljivi, ali i okusom najbolji i najoriginalniji bilo je međimurski tart, odnosno međimurska gibanica na moderan način Zlatke Vinković iz Okruglog Vrha.

Međimurska gibanica na moderan način osvojila žiri i publiku

Zlatkina je kreacija toliko oduševila da je odlikovana prvim mjestom i vrijednom nagradom koju je osigurao Grad i Toplice Sveti Martin. Drugo mjesto zauzela je Mateja Panić s međimurskom gibanicom, a treće Kristina Vinković s kukuruznom zlevankom s bademima. Ljetno iznenađenje Tanje Franjo dobilo je titulu najmaštovitijeg kolača.

Recept “nije zapisan”

Nakon dodjele nagrada, degustatori su pohrlili na štandove i kolači su nestali s pladnjeva rekordnom brzinom. Svi su se složili: Svaki je kolač ukusan i poseban na svoj način.

Samo šteta što nam Zlatka Vinković nije mogla otkriti svoj recept za međimurski tart jer, kako kaže, nije zapisan, već je cijeli postupak u njezinoj glavi.

No, ipak ćete ga moći kušati. Uskoro će se početi prodavati u Pizzeriji Špizza na čakovečkom jugu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije