TRADICIONALNO JELO

LANGOŠI SA ŠETNICE Josip “Carrington” Lončarić : Na početku su me ismijavali, sad se ne mogu zasititi

Josip je nedavno, u suradnji s Turističkom zajednicom područja “Mura i gorice” uveo nove okuse langoša u cjenik

Josip Lončarić, zvan Carrington (po zavodniku žena iz serije “Dinastija”), prodavač je langoši na Šetnici sv. Barbare u Murskom Središću. “1993. godine počeo sam prvi prodavati langoše u Međimurju. Na početku su ljudi bili jako skeptični i bilo je i podsmijeha i ismijavanja. No nakon što su probali moje langoše, postali su nezasitni i brzo se proširila njihova popularnost”, ispričao nam je Josip o svojim kulinarskim počecima.

Tajnu svojeg tijesta nije nam htio otkriti: “Tajne se ne otkrivaju, no u tradicionalnu recepturu tijesta ide voda – ne mlijeko ili jogurt jer je to lako kvarljivo – pa krumpir, brašno, kvasac, malo praška za pecivo, sol i šećer. I to je to – vrlo jednostavan, ali vrlo ukusan recept!”

Josip je nedavno, u suradnji s Turističkom zajednicom područja “Mura i gorice” uveo nove okuse langoša u cjenik. Langoši i dodaci inspirirani su rudarskom tradicijom u Murskom Središću. Tako će posjetitelji u lipnju i srpnju na šetnici moći kupiti Rudarski langoš, Karabitka langoš, Halda langoš i Cimer langoš.

Koje god mišljenje o Josipu “Carringtonu” Lončariću imali, morate priznati da su njegovi langoši odlični. Probali smo, potvrđujemo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije