starinsko cvijeće

VJEČNA USPOMENA Ana Kozjak: Moje hortenzije čuvaju uspomenu na supruga Josipa

Nakon suprugove smrti Ana Kozjak nastavila je brinuti o hortenzijama koje je posadio prije 30 godina

Prije 30 godina Josip Kozjak posadio je nekoliko sadnica starinske sorte hortenzija u dvorište obiteljske kuće u Belici. Njegova supruga Ana kaže kako je svakog dana pričao s njima, pozdravljao ih ujutro i pričao im o svojoj svakodnevnici. A plave, roze i ljubičaste hortenzije uzvraćale su mu ljubav u obliku prekrasnih cvjetova.

Ana je nastavila pričati s hortenzijama

Nažalost, Josip je preminuo prije pet godina, a brigu o njegovim starinskim hortenzijama preuzela je Ana. “Ja sam nakon Josipove smrti nastavila pričati s njegovim ljepoticama. One me jako podsjećaju na njega. Pričam s njima, kažem im dobro jutro svakog dana, kao što je nekada suprug činio. A i moja djeca ih jako vole. Dođu ih narezati za vaze, da im uljepšaju dom”, sjetno priča gospođa Ana.

Svakoj biljci je potrebna nježnost i briga

“Nema tu neke tajne, hortenzijama je potrebna hladovina, vlažno tlo i treba ih dobro obrezati. Naravno, svakoj biljci je potrebna nježnost i briga. Jako lako ih se razmnožava. Danas u svojim dvorištima i kćer i snaha imaju presadnice naših starinskih hortenzija”, govori nam gospođa Ana o uzgajanju ovog cvijeća.

O reakcijama susjeda na prekrasnu raskoš hortenzija u svojem dvorištu, gospođa Ana kaže: “Susjede jesu malo ljubomorne na ljepotu naših hortenzija, no neka budu. To je vječna uspomena na mog supruga Josipa”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije