UMALO DO FINALA

DALEKO JE DOGURAO Hell’s Kitchen napustio Anel nakon burnog servisa – poznati svi polufinalisti ‘Hell’s Kitchena’!

Ispred top 5 kandidata 'Hell's Kitchena' posljednji je servis za goste, no u kuhinji ih, na njihovo iznenađenje, neće dočekati chef Gretić već samo sous chefovi Ivana i Ivan

„Chef vam vjeruje i danas ćete raditi večeru bez njega! Bio on ovdje ili ne, vi morate biti na razini zadatka. Nećemo opraštati pogreške“, poručili su kandidatima.

Na ovoj večeri u ulozi zamjenika chefa kuhinje naći će se Vehid, a kandidati ponovno pripremaju jela s prethodnog servisa.

„Izgleda da smo dogurali do toga da nam chef vjeruje, da nam prepušta svoju kuhinju i da ga ne razočaramo ni u kom pogledu“, spremno je prihvatio novu ulogu Vehid i priprema je krenula.

Vehid je na hladno predjelo stavio Maura, na toplom je Anel, Lucija radi glavno jelo, a Viktor priloge. Jedni drugima međusobno će pomagati sa serviranjem, ali i s desertom.

„Fokus danas mora biti totalni! Obećali smo sami sebi, sous chefovima i našem chefu savršen servis. Sve ukusno, sve na vrijeme i samo iskreno!“ motivirao je svoju brigadu Vehid.

Vrata restorana su se otvorila i prvi gosti su počeli dolaziti.

„Prvi servis da sam najopuštenija ikad i idemo razvaliti!“ Lucija je bila optimistična.

Mauro je krenuo izbacivati hladna predjela, a Vehid je bio vrlo zadovoljan. Anel je pripremao prvi, pokazni tanjur tjestenine i već je na njemu kasnio, a nije stavio ni vodu za knedle.

Pokazni tanjur nije bio zadovoljavajuć pa je sve morao ponoviti.
Vehid ga je stalno upozoravao i ubrzavao, a svakom njegovom opaskom, Anel je sve više gubio živce.
„Svakih 30 sekundi mi je bio nad glavom! U stresu sam doslovno, blackout imam! Ne mogu servirati kako spada, ruke mi se tresu“, poručio je Anel.

„Ne zna ni koliko tanjura mora izbaciti, ni što mora izbaciti“, komentirao je Vehid.
Anelu su se i knedle raspadale, a Lucija je zaključila da je to zato što ih nije stavljao u dovoljno ključalu vodu, iako je tvrdio drugačije.

„Ako mi ne valja ni treća, ne valja mi desert. Pakiram se i idem doma!“ poručio je ljutiti Anel, dok su mu svi davali savjete kako da popravi knedle, no bezuspješno, smjesa je bila previše gnjecava. Viktor je smatrao da dio krivice snosi i Vehid jer nije probao svu pripremu.

Odluka je pala, tijesto će se još malo premijesiti kako bi spasili desert.
U isto vrijeme, pristizale su i narudžbe za njegovo toplo predjelo pa se požalio da on ima najviše zaduženja.
„Anel, dužan si mi pet pašti! Prošlo je jako puno vremena!“ Vehid ga je opominjao i dalje.

„Ne može prije ići“, vikao je Anel, a sous chefovi su ga opomenuli da mora imati poštovanja prema zamjeniku chefa.

„Maura je poštedio pa ga stavio na hladno predjelo. Mene je stavio na toplo da ja zeznem, jer pašta nije laganini. Kako je, tako je“, branio se Anel, a Vehid ga je udaljio iz kuhinje jer tanjuri nikako nisu stizali na pass.
„Hvala bogu da me je potjerao jer bi bilo svega! Već duže vrijeme se osjećam kao crna ovca“, kazao je Anel.
Ostatak kandidata se preraspodijelio i krenuo s izbacivanjem jela – Mauro je preuzeo tjesteninu, a Lucija se bacila na knedle. Unatoč velikoj Anelovoj krivici, sous chefovi zamjerili su i Vehidu jer nije kontrolirao svaku stanicu.

„Izvući ćemo se makar mi ovo bilo zadnje“, poručila je Lucija, a i ostatak tima prebacio je u brzinu više i pripremao jela.

Nakon što je meso koje je Lucija poslužila ostalo sirovo na rubovima, sous chefica Ivana mogla je reći samo: „Ajde, ugasite vi sve to! Pustite, sve, van iz kuhinje! Hvala ni na čemu! Dva nominirana!“
„Katastrofa. Mi izbacujemo servis pred prag finala, ne izbacujemo… Ispričavam se Vehi, boli me duša zbog ovoga“, Lucija je poručila.

Čim su se vratili u kuću, Anel se ispričao svima: „Nisam odradio kako spada, svjestan sam svega!“
„Kralju, morao si samo paštu skuhati!“ Mauro nije mogao sakriti ljutnju, „Oprosti, ali ne mogu više slušati tvoje izlike, puna mi je kapa! Kralju, priznaj sebi! Mijenjaj se, ja te ne mogu slušati!“

„Kad gledamo što si danas dao i što si dao kod prošlih servisa, ako netko izgubi protiv tebe danas u duelu…“ i inače smireni Viktor jasni je dao do znanja da smatra kako je Anelu vrijeme da ispadne.

A kako je Anel već otprije imao crnu pregaču, a Viktor ima imunitet, odabir nominiranih nije bio nimalo lak.
„Neću ići u duel, ja ću odmah odustati“, poručio je svima Anel, no Mauro mu je kazao da ne izigrava heroja ni poniznost.

U kuhinji se kandidatima pridružio i chef Gretić kojeg je zanimalo što imaju reći u svoju obranu, a svi su kao najvećeg krivca istaknuli Anela.

„Na kraju dana neće se pričati da je Anel napravio grešku, nego da je Vehid napravio grešku jer si ti vodio ovaj tim“, sous chefovi su ipak prozvali i Vehida te njegovo nekontroliranje knedli još u pripremi.
Upravo je Vehid dobio drugu crnu pregaču. A iako je najavljivao da će odustati od dvoboja, Anel to ipak nije učinio: „Neka bolji pobijedi!“

„Uopće ne znam kakvo će biti stanje u kući ako se Anel vrati“, poručila je Lucija, a složili su se i ostali, „Navijam za pravdu, Anelu je prošlo vrijeme u ‘Hell’s Kitchenu’.“

U dvoboju protiv chefa, Vehid i Anel morali su pripremati tajlandski žuti curry od kozica s kokosovim mlijekom.
Nakon kušanja, stigla je konačna odluka – Vehidov curry bio je prerijedak i nedostajala je limeta, Anelov je bio previše ljut, a i korijandera je bilo previše.

Ipak, kad se zbroje pogreške, show je danas zaslužio napustiti Anel.

„Puno emocija unutra, puno ljubavi, puno tvrdoglavih ljudi kao što sam i ja, pa se ti trebaš uklopiti u to. Nije samo tako lako. Pokušao sam i nastavio sam biti ja, i uvijek sam takav u životu“, kazao je Anel za kraj.
„Pao mi je kamen sa srca, ne mogu opisati kako se osjećam“, polufinalist Vehid je emotivno priznao.

A četvero polufinalista već sutra od 21.15 sati očekuju novi izazovi i najveći ulog do sada jer samo dvoje odlazi u veliko finale! Nova epizoda ‘Hell’s Kitchena’ dostupna je i 24 sata prije emitiranja na televiziji na streaming platformi Voyo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije