JAPANSKO VJENČANJE NA MEĐIMURSKI NAČIN

OMILJENI JAPANAC Kai Tomoki se drugi put ‘oženio’ u Savskoj Vesi

Domaćini su za Kaia i Marin priredili malu ‘reprizu’ japanskog vjenčanja, ali na međimurski način

Veselo je bilo u Savskoj Vesi 2. lipnja, omiljeni međimurski Japanac Kai Tomoki nije ni slutio da će se te nedjelje “ponovo” ženiti! Kai je nogometaš rodom iz Yokohame, stoper, a u Međimurje je došao prije gotovo deset godina. Igrao je za Međimurec, BSK i Trnavu i svugdje je ubirao simpatije. Na koncu se, prije tri – četiri godine, skrasio u Bratstvu iz Savske Vesi.

Nedjeljna utakmica protiv Podturna bila je napeta, a kad je Kai krenuo iz obrane u napad, promijenio se njezin tijek. Nakon jedne gužve Kai je u 74. minuti zabio gol i domaći su uspjeli izjednačiti na 3:3, u borbi za prevažne bodove.

Nažalost, u završnici su pokleknuli i izgubili te tako završili u dodatnim kvalifikacijama za popunu premier lige. No to nije poremetilo svečanost koja je slijedila. Domaćini su znali da je Kaiu u posjet stigla supruga Marin rodom iz Odaware, stoga su im priredili prave male svate koje je kao fendri vodio predsjednik kluba Krešimir Fučko. Iznijeli su tortu s natpisom Bratstva, otvorili šampanjac i darivali ih.

Ajmo do kraja

– Ajmo sada, primite nož u ruku. Reži, reži, ajmo do kraja. A sad joj daj zalogaj, bez vilice, prstima! – upućivao ih je fendri što napraviti s tortom, a oni su sve razumjeli i poslušali ga.

Predsjednik Fučko, koji je deset minuta ranije saznao da je fendri, kaže: “Nebreš se oženiti kaj mi nemo znali!” Stoga su dragim prijateljima iz Japana predstavili djelić naše tradicije i običaja jer njihovo vjenčanje zasigurno izgleda sasvim drukčije.

Kai je blistao od sreće, baš kao i njegova draga Marin. Dirnula ih je ova gesta te su se, uz podjelu torte, fotografirali s brojnim mještanima.

– Inače smo se oženili prošle godine, 10. kolovoza, no drago nam je što smo, u ovoj “reprizi”, vidjeli i kako ovdje izgleda vjenčanje. Marin je došla u Hrvatsku na sedam dana, ali sljedeće sezone će ostati tri mjeseca – kaže te je očito da namjerava nastaviti igrati u našem kraju.

I predsjednik Fučko nam je to potvrdio, kaže kako su postigli dogovor. Mladenci će sada otići na more i vratiti se u Japan jer mora riješiti vizu, no potom će se vratiti u Međimurje koje mu je priraslo srcu, baš kao što su i Međimurci njega zavoljeli.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3607

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije