LOVCI I RIBOLOVCI

DRUŽENJE U MACINCU Lovca od ribiča razlikujete po tome u kojoj ruci drži kupicu!

Kod lovačkog doma LD-a Srnjak, kod Macinca, okupili su se domaći lovci iz Srnjaka i gosti iz Sportskog ribolovnog društva Amur iz Nedelišća

Već dugo su ove dvije prijateljske udruge dogovarale zajedničko druženje te se ono konačno i dogodilo, a sljedeći put domaćini su ribiči!

Pripreme su bile opsežne, već dan ranije maestro kuhače Mladen Podvezanec, uz doprinos Branka Ribarića, krenuo je u kuhanje bograča od vepra i srnjaka. Bograč je ujutro već bio spreman, no ući se nije moglo samo tako. Piće dobrodošlice bila je lička šljivovica Marijana Sertića, predsjednika Srnjaka.


Posebno je bila srdačna zdravica sa Željkom Ciglarićem, predsjednikom Amura. I neupućeni gost namjernik mogao je razaznati tko je od dvojice predsjednika lovac, a tko ribič. Naime, lovci drže kupicu lijevom rukom!


– Priča ide još od sv. Huberta, našeg zaštitnika. Bio je nestašan pa je tako desnom rukom pio, a lijevom rukom dodirivao kraljevnu ispod stola na banketu. Kralj je zbog toga rekao da se u nastavku večeri kupica mora držati lijevom rukom – opisao nam je bit priče lovnik Dejan Borko. Cijenjeni skup posjetio je i mihaljevsko-macinski župnik Mislav Mikac te izmolio molitvu prije jela. Mlad je i nedavno je stigao u Međimurje, ali već zna gotovo svakog te se očito vidjelo da je lijepo prihvaćen.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3607

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije