PRIČE IZA IMENA

PREKRSTILI GA Zlatan Jambrović: “Bože, zakaj Božo?”

Jeste li se ikada začudili nečijim nadimkom i zapitali odakle im? Ili ste čuli potpuno drugačiji naziv za dio sela ili grada ili pak ulice? Upoznali ste osobu s vrlo neobičnim i zanimljivim imenom i pitate se što znači?

U našoj rubrici “Priče iza imena”, donosit ćemo vam zanimljiva kazivanja sugovornika o međimurskim imenima, nadimcima i neobičnim nazivima. Naši će vam sugovornici otkrivati skrivene tajne i zanimljive anegdote iza imena te više približiti srži humora, razmišljanja i filozofiranja običnih Međimuraca.

I velečasni ga zove Božo

Žureći kroz Čakovec na sljedeći sastanak, naši su novinari u Mobicomu naišli na starog prijatelja – Zlatana Jambrovića (55) iz Male Subotice, dobro poznatog vlasnika kafića u svome kraju. Uvijek spreman na čašicu dobrog razgovora, otkrio nam je da ga zapravo nitko ne poznaje pod imenom Zlatan. Pa kako onda?

“Ja sam Božo, to mi je nadimak, iako s Božidarom nemam veze, moje ime je Zlatan. Prije nekoliko godina u moj objekt je dolazio Zlatko Vrzan koji je sve zvao ‘Božo’, bez obzira na ime. Fora je u tome što se taj nadimak jedino za mene ‘zalijepio’ i tako sam postao Božo.

Čak sam i novi lokal nazvao Božo Pub i sada već pod tim imenom radimo 10 godina. Zanimljivo je i to što me i naš velečasni zove Božo. Svi su me prekrstili, pa onda neka i registracija na autu bude Božo! A meni je sada idrago i lijepo kada me netko nazove mojim pravim imenom – Zlatan”, ispričao nam je priču o svom nadimku Božo… pardon, Zlatan Jambrović.

*Znate za zanimljivu priču koja se krije iza vašeg imena ili nadimka ili pak iza naziva mjesta, ulice ili dijela naselja u kojem živite? Javite nam se na info@emedjimurje.hr, voljeli bismo pisati o vašoj Priči iza imena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije