IZNIMAN USPJEH

NAŠA FILMAŠICA RASTURA Stanka Gjurić predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom festivalu u Poljskoj

Udruga GFR FILM-VIDEO (organizator HFJF), kao članica Hrvatskog filmskog saveza, zadužena za izbor jednominutnih filmova koji će predstavljati hrvatski program na Svjetskom filmskom festivalu UNICA, odabrala je film Stanke Gjurić “Ljetno jutro”, da predstavlja Hrvatsku na UNiCA 2024. - 84. Filmskom natjecanju između nacija i kongresa

Ove godine taj će se festival održati u Poljskoj (Poznan) od 18. – 23.8., a Stankin će se film natjecati u kategoriji Svjetsko prvenstvo jednominutnog filma (World Minute Movie Cup).

Organizatori su Andrzej Przeździecki & Piotr Majdorwicz, članovi Federacija Nezavisnih filmskih stvaratelja, uz podršku Rolf, Thomas & Tini UNiCA odbora i pod pokroviteljstvom UNiCA – Union Internationale du Cinéma.
UNiCA – Međunarodna kinematografska unija osnovana je 1937. u Parizu i članica je ClCT-a (Conseil International du Cinéma, de la Télévision et de la Communication Audiovisuelle) Međunarodnog vijeća za film, televiziju i audiovizualne komunikacije) pri UNESCO-u.

Njezini članovi su nacionalne organizacije koje predstavljaju filmaše u svojoj zemlji.

Ovo je velika čast i izazov za hrvatsku filmsku autoricu. Očekuje se preko 100 filmova iz 29 zemalja, a filmove će ocjenjivati međunarodni žiri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije