ZAUVIJEK MLADA

NEUNIŠTIVA SNAGA Teta Slava je pravi primjer neslomljivog duha i pozitivne energije

Slava Varga iz Podturna: „Sve se stigne kad čovjek ima volju i želju. Ja dišem punim plućima. Ne treba klonuti, već živjeti u starijim danima!”

Kroz mnoštvo ljudi i žamor na 1. turenskom kotliću koji se održavao 1. lipnja u Podturnu, na razglasu se probijao simpatični ženski glas koji je pozivao mještane i posjetitelje na druženje uz sportske igre u organizaciji Udruge umirovljenika MŽ – Podružnice Podturen.

Bila je to gospođa Slava Varga, teta Slava – kako ju od milja zovu sumještani – predsjednica Podružnice Udruge u Podturnu.

Zatekli smo ju u dobrom raspoloženju.

„Puno je posla oko organizacije takvih događanja, mi se pripremamo cijele godine, preko zime u Podružnici treniramo i planiramo, a onda na ljeto sudjelujemo na susretima umirovljenika i natječemo se u različitim aktivnostima. Dosta dobro nam ide, rezultati pokazuju naš trud”, skromno govori teta Slava.

Za svoje sumještane su za druženje povodom proslave Dana Općine pripremili čak nekoliko aktivnosti – viseću kuglanu, bacanje kolutova, streljaštvo i pikado te medalje za prva mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji. „U našoj Podružnici smo jako složni, ima nas 320 i nema tu trzavica. Kad je žena na čelu, onda sve funkcionira”, zaključila je teta Slava.

Na naše pitanje kako usklađuje privatni život i vođenje Podružnice, teta Slava odlučno odgovara:

„To nije ništa. Uz to što sam predsjednica Podružnice, prije dvadesetak godina osnovala sam Udrugu žena Sivica i donedavno sam bila njezina predsjednica. Još sam i predsjednica Udruge međimurskih samaca te Predsjednica Ogranka Hrvatske stranke umirovljenika u Podturnu. Sve se stigne kad čovjek ima volju i želju. Ja dišem punim plućima. Ja sam, naime, s 35 godina ostala udovica s djecom. Radila sam kao poslovođa 21 godinu u Trgocentru i kada je tvrtka propala, otvorila sam vlastitu trgovinu u Sivici koju je nakon mojeg odlaska u mirovinu naslijedio sin. Sada su mi djeca, unuci i praunuci samostalni i odrasli. Sada se više nemam za koga brinuti, ali ne treba klonuti, već treba živjeti. Zato imam i vremena za sve te aktivnosti.”

Ostali smo oduševljeni iskrenošću i životnom energijom gospođe Varga. Upitali smo ju za kraj koji je njezin savjet za sretan život.

„Dobar čovjek koji ima dobro srce oprašta svima – o svakome treba govoriti i misliti samo najljepše”, poruka je tete Slave našim čitateljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije