uz djeda Zvonka Zadravca

MLADI RIBOLOVAC Abel Polgar ulovio šarana kapitalca u Goričanu

Ribolov me uči strpljenju i povezuje me s prirodom. Jedva čekam svako novo pecanje, istaknup je Abel

Dvanaestogodišnji Abel Polgar iz Donjeg Hrašćana ostvario je nevjerojatan uspjeh na pecanju sa svojim djedom Zvonkom Zadravcem u Goričanu, ulovivši šarana kapitalca teškog čak 19 kilograma.

Abel, koji već nekoliko godina strastveno pripada ribolovnom društvu ŠRD Črnec, pokazao je svoje ribolovno umijeće i odlučnost. Iako živi u Njemačkoj gdje pohađa 5. razred Realschule, svaki slobodan trenutak tijekom školskih praznika provodi s djedom na pecanju.

Bio je to poseban trenutak,” izjavio je Abel. “Osjećaj je bio nevjerojatan kad sam shvatio koliko je riba velika.

Njegov djed Zvonko Zadravec, dugogodišnji ribolovac, ponosan je na Abelov uspjeh. “Oduvijek sam volio provoditi vrijeme sa unukom, a šaran kapitalac je rezultat njegove predanosti i ljubavi prema ribolovu.”

U ribolovnom društvu ŠRD Črnec, Abel je poznat kao marljiv i strastven član. Njegova predanost ribolovu i učestalo sudjelovanje na natjecanjima već su mu donijeli mnoga priznanja.

“Ovakvi ulovi nisu česti, pogotovo za nekoga njegovih godina,” rekao je njegov djed te dodao da je Abel pravi primjer kako ljubav prema ribolovu može donijeti velike uspjehe.

Abel planira nastaviti svoj ribolovni put, a svaki slobodan trenutak koristi za posjet rodnom kraju i za ribolov s djedom. “Ribolov me uči strpljenju i povezuje me s prirodom. Jedva čekam svako novo pecanje,” zaključio je Abel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije