PONOS

ČESTITAMO Potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu Ivan Pranjić nagrađen za životno djelo

Na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana Grada Čakovca i 30. obljetnice njegovog postojanja u sadašnjem ustrojstvenom obliku 29. svibnja, zaslužnim Čakovčanima i građanima mjesta koja administrativno pripadaju Gradu Čakovcu, dodijeljene su posebne nagrade

Na prijedlog predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu ovogodišnji je dobitnik Nagrade Grada Čakovca za životno djelo Ivan Pranjić.

Svojim višedesetljetnim radom na području obrazovanja i kulture, prof. Pranjić zadužio je ne samo Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, na čijem se čelu nalazio od 2014. do 2023. godine, da bi danas obavljao funkciju potpredsjednika, već i Čakovec i čitavo Međimurje, o čemu najbolje svjedoči njegova bogata biografija.

Na polju kulturnog rada prisutan je od samih početaka svog boravka u Čakovcu, u sklopu čega je u suradnji s Međimurskom županijom pokrenuo i posebnu ediciju za djela od iznimnog značaja za Međimurje, Bibliothecu Murodravanu. Nezaobilazna je i njegova uloga u Biblioteci Insula Grada Čakovca, čijeg je pokretanja također bio inicijator.

Ipak, generacijama Međimuraca Ivan Pranjić najpoznatiji je kao profesor čakovečke Gimnazije, koji je svom radu osim propisane obrazovne uvijek pridavao i dodatnu, odgojnu i ljudsku dimenziju.

Pažnju šire javnosti zaokupio pak je svojim književničkim radom, prošle godine objavivši zbirku kratkih priča „Nula previše“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije