prizor na kraju procesije

TRADICIJA I MODERNOST Žene na električnim skuterima svake godine na procesiji u Kotoribi

Redovito odlaze na misu i u trgovinu koristeći ovo praktično prijevozno sredstvo, pa ih mještani često viđaju na prometnicama

U Kotoribi je održana Tijelovska procesija, po ulicama mjesta, koja svake godine privlači brojne vjernike i znatiželjnike. Tijelovo, blagdan Presvetog Tijela i Krvi Kristove, obilježava se devetog četvrtka nakon Uskrsa, a procesija je tradicionalni dio ovog blagdana u mnogim hrvatskim sredinama, uključujući i Kotoribu.

Poseban prizor na kraju procesije su dvije žene na električnim skuterima, koje su postale uobičajene sudionice ovog događaja. One su Franciska Habuš na plavom i Ana Štefko na crvenom mopedu. Redovito odlaze na misu i u trgovinu koristeći ovo praktično prijevozno sredstvo, pa ih mještani često viđaju na prometnicama. Kažu kako su im skuteri od velike pomoći i omogućuju im da stignu gdje god požele, bez obzira na udaljenost.

Ove dvije žene svojim prisustvom unose dašak modernosti u tradicionalnu procesiju, pokazujući kako se stare i nove generacije mogu susresti i dopuniti na neobičan, ali simpatičan način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije