jubilarna 10.

OREHIJADA Stjepan i Marija Črnčec uz prvu asistenciju Filipa Vidovića ispekli june koje je othranila obitelj Kristine Klepač

Na subotnjoj Orehijadi udružili su snage i po tko zna koji put ispekli vola na ražnju za prste polizati

Nije Orehijada ako se na ražnju ne okrene vol, pa su i ove godine posjetitelji mogli uživati u spomenutoj deliciji.

Vola, odnosno june ispekao je kao i prethodnih godina poznati majstor pečenja, Stjepan Črnčec iz Vularije uz svoju nezaobilaznu glavnu asistenticu, suprugu Mariju.

Traženi majstor bio je kad je radio kao tesar, a otkad je u mirovini, još je traženiji zbog svojeg umijeća pečenja volova. Da sve ne bi ostalo samo na supružnicima Črnčec, ove godine asistiranju se pridružio i Filip Vidović.

Pridružio se, sve poslove je radio uz nas i mogu reći da je položio s najvišim ocjenama, ponosno nam je rekao Črnčec, dok je od vola ostalo tek još nekoliko porcija.

Spomenimo da je u pripremi porcija aktivno sudjelovala i žena koja je othranila ovo june, Kristina Klepač, također iz Vularije, koju smo zatekli kako reže luk koji se posluživao uz porcije vola.

Vesela ekipa sastavljena od članova KUD-a Fijolica, bila je na nogama od ranih jutarnjih sati, a spremna na šalu i kasnim večernjim.

Tako se to radi, bravo!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije