PUŠČINE

PITANJE ZELENOG PUTA Gazda Pikač bio je u pravu

Gazda Pikač tako je uspješno prošao na kvizu općeg znanja o Pušćinama

– Pa di je u Pušćinama kakav Zeleni put? Nema takve ulice ili puta u Pušćinama. Cijeli život tu živim, ali nikad nisam čuo za Zeleni put – kazao je ovih dana pred okupljenim Pušćinčanima, u društvu novinara, poljoprivrednik Damir Posavec zvan Marinko, a još poznatiji kao Pikač.

Krenula je rasprava u kojoj su neki mislili kako je Zeleni put možda neka nova ulica u industrijskoj zoni. A povod svemu jest nedavna objava međimurske policije koju su prenijeli mediji. Naime, u noći na 3. prosinca, objavila je policija, “provaljeno je u poslovnu zgradu u Zelenom putu”. Policija je pronašla provalnika, riječ je o 47-godišnjaku s područja Sesveta, onih kod Zagreba.

A mi smo naknadno doznali pravu istinu. Zeleni put jest ulica, ali u Trnovcu Bartolovečkom. U Pušćinama pak je provaljeno u ugostiteljski objekt u glavnoj, Čakovečkoj ulici. Vlasnici kafića imaju sjedište u Zelenom putu u Trnovcu te je greškom objavljeno kako je provala počinjena u Zelenom putu – kojeg u Pušćinama ipak nema.

Gazda Pikač tako je uspješno prošao na kvizu općeg znanja o Pušćinama, pokazavši i dokazavši kako je potpuno u pravu. To se i očekuje od njega, jer svojevremeno je bio i predsjednik Vijeća mjesnog odbora.


*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3588

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije