Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
KORONA BROJKE 153 novopozitivnih, preminula ženska osoba stara 78 godina
Damir Spehar/PIXSELL

koronavirus

KORONA BROJKE 153 novopozitivnih, preminula ženska osoba stara 78 godina

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom evidentirano je 154 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 17 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 72 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 343. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 136 325 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 24 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla hospitalizirana su 3 pacijenta, otpuštene su 3 osobe. Preminula je ženska osoba stara 78 godina.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

Najnovije

Reci što misliš!