Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
STIGLA JESEN - VRAĆA LI SE KORONA?U Međimurju je čak 471 osoba pozitivna
Dusko Jaramaz/Pixsell

NAGLI SKOK OBOLJELIH

STIGLA JESEN - VRAĆA LI SE KORONA?U Međimurju je čak 471 osoba pozitivna

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 372 uzoraka od čega je evidentirano 250 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 67,2% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija prijavljeno je 6 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 70 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 471.  Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 134 507 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 18 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla hospitalizirana su 3 pacijenta, otpuštene su 2 osobe. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

Najnovije

Reci što misliš!