Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
U Međimurju danas 76 pozitivnih nalaza na koronavirus
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

DNEVNO STANJE

U Međimurju danas 76 pozitivnih nalaza na koronavirus

U petak je započelo cijepljenje novom varijantom cjepiva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 105 uzoraka od čega je evidentirano 70 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 66,6% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 6 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata oporavilo se 74 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 478.  Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 133 336 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 22 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla hospitalizirana su 4 pacijenta, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U petak 16. rujna 2022., započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

Najnovije

Reci što misliš!