Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
IMA POVIŠENU TEMPERATURU Premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

JUTROS SE TESTIRAO

IMA POVIŠENU TEMPERATURU Premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus

Premijeru Plenkoviću određena je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus. Vlada je izvijestila kako se premijer jutros testirao s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu. Nalaz je pozitivan. Premijer Plenković već je jednom prebolio koronavirus. 

Predsjedniku Vlade određena je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade i potpisivanje akata Vlade ovlastio je potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, priopćeno je iz Vlade. 

– S obzirom na to da se predsjednik Vlade, kao i drugi članovi Vlade, cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da cjepivo ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti – dodaje se u priopćenju. 

Članovi Vlade i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s predsjednikom Vlade poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje te druge mjere opreza.

Najnovije

Reci što misliš!