Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
Ukida se izolacija i za covid pozitivne? Moći će izlaziti, ali s maskom FFP2
Ilustracija/Pixabay

JOŠ SE RAZMATRA

Ukida se izolacija i za covid pozitivne? Moći će izlaziti, ali s maskom FFP2

Čini se da oboljeli od covida-19 s blagim simptomima ubuduće neće morati u sedmodnevnu izolaciju, nego će se moći slobodno kretati uz nošenje FFP2 maski...

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo  razmišljaju o tome da se ukine izolacija oboljelima od covida, onima koji imaju blage simptome. No, imali bi obavezu nositi FFP2 masku prilikom izlaska.

Oboljeli od covida-19 s blagim simptomima ubuduće neće morati u sedmodnevnu izolaciju, nego će se moći slobodno kretati uz nošenje FFP2 maski.

Najnoviji je to prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koji je navodno već upućen voditeljima službi za epidemiologiju 21 zavoda za javno zdravstvo u našoj zemlji.

“Da, razmišljamo o tome, ali još nismo donijeli odluku, nego je to još predmet rasprava. Visoki udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih govori nam da velik broj zaraženih hoda okolo. Mnogi se ljudi testiraju kućnim testom pa ako imaju blage simptome, idu van. Ako bismo im rekli da više ne moraju u izolaciju nego da mogu slobodno hodati s FFP2 maskom, nadamo se da bi to mnogi poštovali”, rekao je Jutarnjem listu epidemiolog Bernard Kaić.

Najnovije

Reci što misliš!