Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
LOŠE STANJE U EUROPSKOJ UNIJI ECDC objavio najnoviju kartu: Hrvatska je i dalje tamnocrvena
ECDC

koronavirus

LOŠE STANJE U EUROPSKOJ UNIJI ECDC objavio najnoviju kartu: Hrvatska je i dalje tamnocrvena

Boje na koronakarti se određuju prema dva kriterija: prema broju novooboljelih u posljednja dva tjedna te prema postotku testirane populacije.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je najnoviju koronakartu koja prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika. Prema najnovijoj karti Hrvatska je i dalje tamnocrvena. 

Tamnocrvenom bojom označuju se zemlje čija je 14-dnevna incidencija veća od 500 na 100 000 stanovnika. Hrvatska isto tako prema najnovijoj objavljenoj karti ima više od 5000 testiranih na populaciji od 100 000 stanovnika.

Stanje u ostatku Europe nije najbolje. Većina zemalja Europske unije spada u narančastu kategoriju ili tamnocrvenu prema broju novooboljelih, uz rijetke regije koje su žute boje, što opet označava bolju epidemiološku situaciju. Boje na koronakarti određuju se prema dva kriterija: prema broju novooboljelih u posljednja dva tjedna te prema postotku testirane populacije. 

U posljednja 24 sata zabilježeno je 6246 novih slučajeva zaraze virusom  SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 34.953. Među njima je 2.529 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 316 pacijenata. Preminule su 64 osobe. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!